100

“Huurprijzen vrije sector stijgen 6 keer zo hard in Almere”

De gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw gestegen. Dat meldt woningplatform Pararius. Landelijk betalen huurders die een nieuwe woning in de vrije huursector betrekken gemiddeld 5,3 procent meer dan een jaar eerder. Ook buiten de Randstad zetten de prijsstijgingen door.

Almere

In Almere zijn de huurprijzen fors gestegen. “De druk op de woningmarkt verspreidt zich als een olievlek over Nederland”, zegt Pararius-directeur Jasper de Groot tegen Business Insider. “Eerst stegen de prijzen in Amsterdam, waardoor mensen naar gebieden als Haarlem en Alkmaar trokken. Inmiddels is de hele regio rondom Amsterdam zo duur dat veel woningzoekenden gedwongen worden buiten de regio te huren.”

In Almere gingen de prijzen in een jaar met 20,5 procent omhoog. Mensen betalen nu 1.259 euro per 100 vierkante meter. Naast Almere stegen de prijzen ook in Apeldoorn (15,4 procent) en Enschede (18,6 procent) sterker dan in Rotterdam.

Rapport

Het hele rapport van het onafhankelijke online woningplatform Pararius is online te bekijken.

Bij Business Insider is er meer te lezen over de gestegen huurprijzen. In het artikel is onder andere te zien hoe hoog de huur is in Amsterdam en Haarlem. Daar zijn forse prijzen zichtbaar.

 

Dit vind je misschien ook interessant