De eigenaar van Jachthaven Haddock wordt mogelijk uitgekocht door de gemeente. Dat heeft de gemeente laten weten tijdens een civiele rechtszaak in de rechtbank van Lelystad. De regionale omroep meldt dat gesprekken over het eventueel uitkopen van de eigenaar nog wel gevoerd moeten worden.

Floriade

Door de komst van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 is er geen ruimte meer voor Jachthaven Haddock. Op dit moment is de jachthaven gevestigd bij ‘t Oor. Op die plek komt in de toekomst het Floriadeterrein. In maart deed de rechter uitspraak over de grond. De grond is op dit moment nog in handen van eigenaar Philippe van Thiel van Jachthaven Haddock.

“Het wegvallen van de botenopslagplek zal de doodsteek zijn voor het bedrijf, omdat booteigenaren dan uitwijken naar andere jachthavens”, zegt de eigenaar. Daarmee vervalt de samenhang tussen de diverse onderdelen van de jachthaven. “Booteigenaren maken dan bijvoorbeeld ook geen gebruik meer van het café”.

Geen goed idee

De eigenaar vindt dat de gemeente tot nu toe niet met goede ideeën is gekomen. De gemeente had het plan om een stellage aan te leggen zodat boten opgestapeld konden worden. Ook wees de gemeente een ander stuk grond aan voor de opslag van boten. Met beide ideeën heeft Jachthaven Haddock niet ingestemd.

Gesprek

Na afloop van de zitting spraken de partijen af in gesprek te gaan. Dat meldt de regionale omroep. Als ze er uitkomen, vervallen de overige rechtszaken tegen de gemeente Almere.

 

Comments are closed.