Morgen brengt burgemeester Franc Weerwind een bezoek aan een jong Almeers echtpaar. Het echtpaar heeft in oktober hun eerste kind gekregen. De burgemeester neemt ook een bijzonder cadeau mee. Naast de hartelijke felicitaties overhandigt burgemeester Weerwind een tas met daarin een rookmelder van Brandweer Flevoland.

Brandpreventiemaand

Even terug was er al extra aandacht voor veiligheid tijdens ‘De week van de veiligheid’. Toen ging het vooral over inbraken. Nu is er extra aandacht voor brandveiligheid tijdens de Brandpreventiemaand. “In het kader van de jaarlijkse brandpreventiemaand ontvangt ieder ‘nieuw’ ouderpaar deze maand via de gemeente een rookmelder onder het motto ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’”, zegt een woordvoerder van de gemeente Almere.

Elk jaar organiseert Brandweer Nederland in oktober de Brandpreventieweken. Dit jaar is het thema ‘Hé, doe de deur dicht!’. Mensen worden gewezen op het belang van het sluiten van binnendeuren om bij brand de verspreiding van rook te vertragen en daarmee de tijd om veilig te vluchten te verlengen.

Jonge ouders

Hoewel het sluiten van binnendeuren voor iedereen even belangrijk is, wordt dit jaar speciaal aandacht gegeven aan jonge ouders. Vaak laten ouders met jonge kinderen ’s nachts de slaapkamerdeuren open staan, zodat ze hun kind(eren) kunnen horen. Deze ouders worden extra geïnformeerd over het sluiten van binnendeuren in combinatie met goed hoorbare rookmelders.

 

Comments are closed.