72

“Eerste editie AKT Sportexperience een succes”

Bijna honderd Almeerse kinderen en negentien lokale sportverenigingen namen deel aan de Sportexperience van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). De sportverenigingen verzorgden clinics: van hockey en badminton tot zeilen en rugby. “Het AKT kijkt tevreden terug op deze eerste editie en wil de Sportexperience jaarlijks organiseren”, zegt een woordvoerder.

Sportevenement

De Sportexperience is een sportevenement voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Centraal staat de sport die kinderen leuk vinden en waar zij goed in zijn. “Het doel van de dag was om de Almeerse jeugd inzicht te geven in hun eigen sportmotivatie en –vaardigheid. Op die manier wil de gemeente hen stimuleren om een leven lang plezier in sport en bewegen te hebben. De AKT Sportexperience bestond uit verschillende onderdelen”, vertelt de organisatie.

Test

Vooraf ontdekten de jeugdige deelnemers via een online test welke sport zij leuk vinden om te doen. Vervolgens maakten ze via clinics, verzorgd door Almeerse sportverenigingen, kennis met verschillende sporten én deden ze een test om uit te vinden waar ze goed in zijn. “Deze week krijgen alle deelnemers een brief met hun persoonlijke scores en een vervolgaanbod bij de Almeerse sportverenigingen”.

Dit vind je misschien ook interessant