74

Weekendoverzicht: Dierenasiel, vuurwerkshow en de Floriade

Wat gebeurde er dit weekend in Almere? Lees het hieronder in een kort overzicht met lokaal nieuws uit het afgelopen weekend.

Dierenasiel gered

Het Dierenasiel Almere heeft een nieuw bestuur en lijkt daarmee een faillissement te kunnen voorkomen. Het asiel heeft al langere tijd de financiën niet op orde. Accountantskantoor PwC heeft een onderzoek ingesteld naar de boekhouding. In november worden de uitkomsten van dat onderzoek bekend. Het nieuwe bestuur heeft inmiddels al een nieuw plan gemaakt om de financiën op orde te krijgen.

Geen vuurwerkshow

Er komt geen vuurwerkshow met professioneel vuurwerk in Almere. Dat heeft de gemeente Almere laten weten. De gemeente schrijft dat de nacht altijd rustig en zonder grote incidenten verloopt. De gemeente ziet er daarom niet de noodzaak in om een groot evenement te organiseren. Daaraan voegt de gemeente toe dat het evenement ook ondernemers in het centrum in de weg kan zitten. Bezoekers zijn dan eerder geneigd naar de vuurwerkshow te gaan dan naar een feest in een café of restaurant.

Rondleidingen Floriade

Meerdere malen per jaar is het mogelijk om op het toekomstige Floriadeterrein een kijkje te nemen. En dat blijft zo, in ieder geval tot eind dit jaar. Dat meldt de regionale omroep. Tijdens zo’n rondgang over het eiland vertelt een gids over de huidige ontwikkelingen en over de plannen voor het duurzaam te bebouwen eiland. Belangstellende kunnen ook in november en december langsgaan voor een rondleiding.

Gemeente Almere organiseert in samenwerking met Floriade Almere 2022 BV rondleidingen over Utopia en het Weerwatereiland/Vogeleiland. “Utopia en het Weerwatereiland/Vogeleiland vormen een belangrijk onderdeel van het toekomstige Floriade-terrein. Momenteel zijn de voorbereidingen voor met name de aanleg van wegen in volle gang”, aldus de gemeente. Het aantal personen dat deel kan nemen aan de rondleiding onder leiding van deskundige gidsen bedraagt maximaal 15 personen.

Halloweenrun

Dit weekend werd Halloween al groots gevierd in de stad. Zaterdagavond renden 400 verklede en geschminkte kinderen én volwassenen door het centrum van Almere Buiten. Daar vond de Halloween Run plaats. “Een onderdeel van het parcours was lopen door een omgebouwde stadsbus, door de gangen van de Florida-garage en in een aardedonker stadspark”, zo schrijft de regionale omroep.

Dit vind je misschien ook interessant