64

Almeerders zamelen 11 ton plastic doppen in

11 ton plastic doppen in twee maanden tijd: dat is wat Almeerders inzamelen voor KNGF Geleidehonden. Zo meldt De Schoor. De welzijnsorganisatie noemt de inzamelingsactie daarmee een groot succes.

Veel doppen = veel geld

“De KNGF ontvangt € 0,25 per kilo doppen. Met zo’n enorme berg doppen, nu dus al ruim 66 ton, halen we met z’n allen veel geld op. Het geld gebruikt de KNGF om blinde geleide honden op te leiden. Eén hond opleiden kost ongeveer € 40.000”, aldus een woordvoerder van De Schoor.

Blij

De KNGF afdeling Almere zegt blij te zijn met alle inzamelingsbakken die onder andere in alle buurtcentra van De Schoor staan.

“Het is onze missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden”, schrijft KNGF. De organisatie fokt onder andere toekomstige geleidehonden, leidt blindengeleide-, autismegeleide-, assistentie- en buddyhonden op en leidt geleidehondeninstructeurs op.

Foto

Blindegeleidehond (Wikipedia).

Dit vind je misschien ook interessant