Vandaag kun je luisteren naar een nieuwe podcast van Daan Molenaar. Hij laat je historische muziek horen in de rubriek ‘Uit Daans Platenkoffer’. De podcast wordt mede mogelijk gemaakt door onze collega’s van RB.

Beluister de podcast

Meer over de uitzending

We gaan op reis en blijven niet in Almere. “Het brengt ons verder of weer thuis, het openbaar vervoer waarover dit programma gaat”, vertelt Daan Molenaar. “Diverse middelen van vervoer komen in deze aflevering voorbij, het gaat hier over de auto- en trolleybus, de tram en de trein. De hit “Het busje komt zo” kent iedereen. Verder iets over een trolleybus uit een Amerikaanse film uit de oorlogsjaren waar Judy Garland de hoofdrol in speelt. Maar ook liedjes over de tram in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een en al nostalgie vooral bij de trein”.

Daan vertelt verder: “Ooit waren er eind 20-er jaren protesten voor zover je er in die tijd over kon spreken bij de introductie van de electrische trein ter vervanging van de stoomtrein. Achteraf bekeken heeft die stoomtrein tot in de vijftiger jaren gereden hetgeen ik zelf nog heb meegemaakt. Maar daar zullen de oorlogsjaren wel mee te maken hebben gehad in de vertraging van de modernisering van het treinvervoer”.

Foto

Bron: Wikipedia.

Comments are closed.