53

Weekoverzicht: Mountainbiken, WitchWorld en vals geld

Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Nieuw mountainbikeparcours in de maak

Stichting MTB&More wil samen met vijftig vrijwilligers een nieuw mountainbikeparcours aanleggen. De vrijwilligers zijn nodig om het parcours te testen. De stichting is al begonnen met de aanleg van de nieuwe MTB-route Braambergen/Kemphaan.Op dit moment zijn de eerste voorbereidingen en planningswerkzaamheden afgerond en is de definitieve route vastgesteld in overleg met de betrokken partijen”, zo meldde de stichting maandag in een persbericht.

WitchWorld stopt ermee

Themapark WitchWorld stopt ermee. Initiatiefnemer Ton Theunis liet deze week op Facebook weten niet meer verder te gaan met het oprichten van een nieuw themapark bij Kasteel Almere. “Het WitchWorld-team is niet eenvoudig tot deze beslissing gekomen. Het plan om het Kasteel van Almere en het omliggende grondgebied te ontwikkelen tot een themapark blijft bestaan, maar de financiering daarvan blijft een lastig proces”, aldus Theunis.

Blauwe zone uitgebreid

Bewoners aan de Cinemadreef hebben veel overlast van parkerende auto’s in de straat. Vaak kunnen zij overdag zelf de auto niet kwijt in de parkeervakken. De bewoners hebben een petitie ingediend bij de gemeente met het verzoek om de blauwe zone uit te breiden. De gemeente gaat dat nu doen. Vanaf 1 december start de blauwe zone.

Vals geld

De afgelopen maand heeft de politie twee mannen van 19 en 20 jaar uit Almere op heterdaad betrapt toen zij met vals geld wilden betalen. Beide mannen zijn aangehouden. Volgens de politie zou er in de afgelopen maand vaker zijn betaald met vals geld. Het ging hierbij om valse 50-euro-biljetten.

Onderzoek drugsdealers

Een 32-jarige man uit Almere is vrijdag aangehouden. Hij wordt verdacht van het bezitten van en op grote schaal dealen in verdovende middelen. Dat meldde de politie. De politie gaat verder met het onderzoek. Bij de aanhouding in de Bouwmeesterbuurt werd tijdens de huiszoeking bij de verdachte een groot geldbedrag aan contanten gevonden en verschillende pakjes met verdovende middelen. Ook werd een auto in beslag genomen.

Ernstige verkeershinder op A6

Vandaag wordt er ernstige verkeershinder verwacht op de A6. Dat meldt Rijkswaterstaat. De verkeershinder kan ontstaan door wegwerkzaamheden tussen Almere Buiten en Knooppunt Almere. De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van de weersomstandigheden van morgen. Het is daarom ook mogelijk dat de werkzaamheden met een dag worden uitgesteld.

Lees hier meer over de omleidingen >

Dit vind je misschien ook interessant