56

Flevoziekenhuis bereidt zich voor op opvang patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen

Het Flevoziekenhuis bereidt zich met omliggende ziekenhuizen voor op de opvang van patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Dat meldt het ziekenhuis op de website. “Het Flevoziekenhuis is in nauw overleg met ziekenhuizen in de regio en de zorgverzekeraars met als doel gezamenlijk de ziekenhuiszorg in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk te continueren”.

Extra personeel

Het Flevoziekenhuis is met spoed op zoek naar extra zorgpersoneel. Een belangrijke randvoorwaarde om alle patiënten goed te kunnen helpen, is volgens het ziekenhuis dat er voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen worden ingezet. “Ons uitgangspunt is dat spoedzorg altijd voor gaat”, schrijft het Flevoziekenhuis.

Almeerders

Ook Almeerders kunnen nadelige effecten merken van het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Het Flevoziekenhuis krijgt er namelijk meer patiënten bij. Het ziekenhuis in Almere benadrukt dat inwoners van de stad kunnen blijven rekenen op de zorg die zij van het Flevoziekenhuis gewend zijn.

Statement

De gemeente Almere heeft op internet een statement gedeeld van de Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en omliggende gemeenten. De statement gaat over het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen. “Het is voor de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland en de gemeenten Almere, Noordoostpolder, Urk, Dronten en Zeewolde onacceptabel dat de continuïteit van de zorg stopt en dat het ziekenhuis uit Lelystad verdwijnt. Voldoende zorgaanbod is van groot belang voor Lelystad en de omliggende gemeenten. Met het wegvallen van het ziekenhuis kan het zorgaanbod niet meer gegarandeerd worden”.

Foto

Bron: Flevoziekenhuis.

Dit vind je misschien ook interessant