60

Politie waarschuwt voor vals geld in Almere

De afgelopen maand heeft de politie twee mannen van 19 en 20 jaar uit Almere op heterdaad betrapt toen zij met vals geld wilden betalen. Beide mannen zijn aangehouden. Volgens de politie zou er in de afgelopen maand vaker zijn betaald met vals geld. Het ging hierbij om valse 50-euro-biljetten.

Oplettendheid

“Oplettende burgers in Almere waarschuwden de politie direct toen ze doorhadden dat ze met valse biljetten werden betaald”, meldt een woordvoerder van de politie. “In een ander geval controleerden agenten een groepje mannen dat zich verdacht gedroeg. Eén van hen, ook een 19-jarige man uit Almere was in het bezit van een valse biljetten. Alle eurobiljetten zijn in beslag genomen en vernietigd.”

Hoe herken je vals geld?

Bankbiljetten hebben ongeveer veertig kenmerken waaraan je kunt zien of het om vals geld gaat. Dat blijkt ook uit een video van De Zaak waarin uitgelegd wordt hoe je de biljetten kunt herkennen.

Let dus op bij het aannemen van 50-euro-biljetten. Voor het herkennen van vals geld ga je naar de site van De Nederlandse Bank.

Dit vind je misschien ook interessant