57

Gemeente organiseert informatieavond over vervangen van bomen

Zowel in Almere Buiten als Almere Haven organiseert de gemeente een informatieavond over het vervangen van bomen. Op verschillende plekken worden in die stadsdelen bomen in bossen en parken vervangen.

Veiligheid

“De gemeente Almere streeft naar veilige, aantrekkelijke en gezonde bossen en parken. Om dat te bereiken is onderhoud aan de bomen nodig. We inspecteren alle bomen regelmatig en kijken waar onderhoud nodig is”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Almere.”Om u als bewoner te informeren over het vervangen van de bomen , organiseert de gemeente Almere een inloopavond. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de gemeente Almere aanwezig om u te woord te staan en vragen te beantwoorden”.

Locaties

De locaties in Almere Buiten waar bomen worden vervangen zijn: De Vaart/ Buitenvaart, Bouwmeesterbuurt, Landgoederenbuurt, Poldervlak, Bosrand , Stripheldenbuurt, Eksterweg en Weteringpark. In Almere Haven gaat het om de volgende locaties: Beginbos, Vroege Vogelbos, De steiger, Vliegerpark/ Sportpark de Marken en de Grienden.

De informatieavond in Almere Haven wordt gehouden in Corrosia aan de Markt 39. In Almere Buiten vindt de informatieavond plaats in Het Buitenhout College aan de Ambonstraat 2.

Essentaksterfte

Veel essen in Almere hebben de essentaksterfte. Dat is een bomenziekte waarbij de takken afsterven. Daardoor kunnen de takken breken en kan de boom uiteindelijk dood gaan. Uiteraard wil de gemeente voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan door vallende takken. Daarom houden ze alle essen in Almere nauwlettend in de gaten.

 

Dit vind je misschien ook interessant