58

Zolderkamer in Almere Buiten met bijzondere voetbalgeschiedenis

De NOS schrijft over een bijzondere zolderkamer in Almere Buiten. Zo op het eerste gezicht ziet de zolderkamer er hetzelfde uit als alle andere zolderkamers. Toch kent de kamer in Almere Buiten een bijzondere voetbalgeschiedenis. “Het is namelijk de kamer waarin Christian Eriksen en Pablo Rosario hebben gewoond. Weliswaar niet tegelijkertijd, maar het is toch een opvallend gegeven”, schrijft sportredacteur Thierry Boon.

Voetballers

Zowel Christian Eriksen als Pablo Rosario belandden tijdens hun Ajax-tijd bij hetzelfde gastgezin: de familie Hrkac. Hoe dat zo is gekomen? Josip Hrkac schreef aan de Amsterdamse club een mail. Hij vroeg of hij Zlatan, net als Josip een jongen met Bosnische roots, niet kon helpen wegwijs te worden in Nederland. Zlatan had geen hulp nodig. Later werd het gezin alsnog benaderd, maar dan als gastgezin voor Eriksen.

Reportage

Op NOS.nl is een uitgebreid verhaal te lezen over de bijzondere zolderkamer met voetbalgeschiedenis. Er zijn foto’s te zien van de zolderkamer en er is een audio-opname te beluisteren.

Foto

Christian Eriksen. (Bron: Wikipedia).

Dit vind je misschien ook interessant