55

Sinterklaasintocht met gewone en glutenvrije pepernoten

Het duurt nog een paar weken, maar de voorbereidingen voor de intocht van Sinterklaas in Almere Haven zijn in volle gang. Tijdens de intocht kunnen kinderen weer genieten van pepernoten; vers meegebracht door de Sint en zijn pieten. Toch zijn er kinderen die daar niet van mee kunnen genieten. Pepernoten bevatten vaak gluten. Pieten met glutenvrije pepernoten brengen daar verandering in.

Intocht

Op zaterdag 17 november 2018 bezoekt Sinterklaas Almere. Hij komt aan in de Haven van Almere Haven aan de Sluiskade. De festiviteiten duren in totaal twee uur. De Sint bezoekt Almere Haven tussen 11:00 en 13:00 uur.

Glutenvrij

Tijdens de intocht lopen er ook pieten met glutenvrije pepernoten. Dat meldt de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De pieten met glutenvrije pepernoten hebben zelf ook verstand van gluten-intolerantie en kruisbesmetting. Die pieten kunnen zich hier melden.

Dit vind je misschien ook interessant