72

Wat koopt een Almeerder in de winkel?

Wat koopt een Almeerder in de winkel? Op die vraag hoopt de gemeente een antwoord te krijgen. Vanaf vandaag wordt er namelijk gestart met een groot onderzoek in de Randstad. Het onderzoek richt zich op het koopgedrag van consumenten in de Randstad; dus ook op het koopgedrag van Almeerders.

Grote veranderingen

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. “Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang”, aldus een woordvoerder van de gemeente Almere.

Start

Het onderzoek loopt al, maar vanaf vandaag start het Almeerse deel van het grootschalig onderzoek. Een kleine zeven duizend Almeerders hebben een uitnodiging van de gemeente ontvangen.

Boodschappen en meer

“Het onderzoek brengt, net als in 2016, in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en provincies bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen”, zegt de gemeente.

Onderzoeksbureau

Het onderzoek wordt wederom uitgevoerd op verzoek van de Provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Ook de gemeenten Almere en Lelystad nemen deel aan het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Dit vind je misschien ook interessant