77

Themapark WitchWorld stopt ermee

Themapark WitchWorld stopt ermee. Initiatiefnemer Ton Theunis laat op Facebook weten niet meer verder te gaan met het oprichten van een nieuw themapark bij Kasteel Almere. “Het WitchWorld-team is niet eenvoudig tot deze beslissing gekomen. Het plan om het Kasteel van Almere en het omliggende grondgebied te ontwikkelen tot een themapark blijft bestaan, maar de financiering daarvan blijft een lastig proces”, aldus Theunis.

Floriade

Theunis vindt dat de gemeente zich te weinig focust op het park. “De focus van gemeente Almere ligt echter volledig bij de ontwikkeling van de Floriade. Er blijkt voor dat project, dat inmiddels razendsnel dichterbij komt, iedere keer weer meer investering van de gemeente nodig en beschikbaar te zijn”.

Ontwikkeling

De gemeente zou wel een half miljoen euro steun voor de eerste uitwerking van de ontwikkeling van het park hebben toegezegd. WitchWorld werd niet op de hoogte gebracht. “Deze maand werd bekend dat de Floriade zelf ook nog weer eens zeven miljoen euro nodig heeft en ongetwijfeld zal krijgen. Vervolgens deelde wethouder Lodders mee dat hij ergens nog een onverwachte meevaller van zestien miljoen had gevonden”, zegt Ton Theunis. “WitchWorld heeft altijd te horen gekregen van de gemeente Almere dat voor haar project geen geld beschikbaar was en dan ook nooit om investeringen van de gemeente of provincie voor het park willen vragen. In onderhandelingen met potentiële financiers is daarom ook altijd door ons aangegeven dat van overheidswege geen geld beschikbaar was, maar dat we wel op andere wijze op steun van de gemeente en de provincie mochten rekenen.”

Plan

‘Het plan en uitgewerkte concept blijft bestaan,’ aldus Ton Theunis, ‘maar na zes jaar hard werken door een met hart en ziel toegewijd team van enthousiaste mensen is deze constatering zo teleurstellend dat daarmee de motivatie van ons allen teniet is gedaan.’

Trots

In de afgelopen jaren hebben ruim vijfhonderd jongeren, honderd mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en bijna dertig cliënten in het kader van hun opleiding of persoonlijke ontwikkeling bij WitchWorld stappen kunnen zetten. Het WitchWorld-team is trots dat het hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Namens het team wil Ton Theunis al die mensen die in de afgelopen periode -op welke manier dan ook- meegeholpen hebben om dit alles mogelijk te maken, bedanken.

Dit vind je misschien ook interessant