Wat gebeurde er afgelopen weekend in jouw buurt? Lees het hieronder in het weekendoverzicht met nieuws uit Almere.

Betrokkene dood spoorloos

Ibrahim C., veroordeeld voor de dood op grensrechter Richard Nieuwenhuizen, is verdwenen. Dat meldt het ANP. Volgens de bestuursrechter in Amsterdam moet C. per onmiddellijke ingang het land verlaten. Zijn verblijfsvergunning wordt niet verlengd. C. zou meer misdrijven hebben gepleegd. De politie heeft laten weten dat Ibrahim C. direct wordt opgepakt als hij gesignaleerd wordt. Daarna wordt hij alsnog uitgezet.

Luierwinkel

In de Zadelmakerstraat is zaterdag een nieuwe winkel geopend. Het gaat om de eerste luierwinkel van Nederland. BambooBaby werd geopend door wethouder Jan Hoek van Duurzame Ontwikkeling en Innovatie. Eigenaar Caroline Beelen won in september de prijs tijdens de wedstrijd ‘Win je Winkel’. Die wedstrijd werd georganiseerd door de Almeerse ondernemersvereniging.

Avond van de Film

Dit jaar gaat de Avond van de Film niet door. Dat heeft de organisatie laten weten. Crowdfundingsplatform CineCrowd heeft niet de mogelijkheid om filmmakers intensief te begeleiden. Of het evenement volgend jaar wel doorgaat is onduidelijk. “Dat hangt af van het aantal deelnemers”, zo laat de organisatie weten.

Opnieuw winkel failliet in Buiten

Grand Taverna Alexandros aan het Baltimoreplein in Almere Buiten is failliet. Dat heeft de rechter vastgesteld. Eerder dit jaar sloten Eetcafé Mokum en restaurant Baltimore de deuren.

Comments are closed.