Deze herfstvakantie is er voor de jeugd genoeg te doen in de stad. Zowel welzijnsorganisatie De Schoor als Stad & Natuur Almere organiseren diverse activiteiten en evenementen.

Kletsnatte herfstvakantie

“Met de zomerse temperaturen van de afgelopen week zou je niet zeggen dat de herfstvakantie alweer voor de deur staat. Maar bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan wordt het sowieso een kletsnatte herfstvakantie, of de zon nou wel of niet schijnt. Alle activiteiten staan namelijk in het teken van water”, zo laat de organisatie weten.

Kinderen kunnen een bijzondere tentoonstelling bezoeken van tovenaar Kletsnat. “Hij woont diep in het meer en is bevriend met de onderwaterdieren. Met zijn toverstaf ontdek je alles over de magische wereld van deze zoetwaterbewoners”.

Op donderdag kunnen kinderen op ontdekking met survival-expert Erik Fakkeldij. Hij weet alles over de griezelige dieren die in en om het water wonen.

Speciaal voor de Week van het Water komt het Waterschap Zuiderzeeland een college geven voor kinderen van 10 jaar en ouder. Kinderen kunnen zich inschrijven voor een ‘cool college’ op dinsdag 23 oktober of donderdag 25 oktober.

De Schoor

Ook welzijnsorganisatie De Schoor organiseert diverse activiteiten. Zo is er een Kidscup, de AKT Sportexperience en De Droomspeelbus. Ook de Buurtsportcoach van Almere Haven en alle locaties van Jeugdland hebben een speciaal programma. Op de website van De Schoor is het volledige programma te bekijken.

Comments are closed.