Standhouders van de markt in het centrum zijn ongerust over toekomstplannen van de gemeente Almere. De gemeente is van plan een stadspark aan te leggen op de Stadhuispromenade. Met de komst van het park moeten sommige marktverkopers verhuizen van plek. De gemeente weet nog niet waarheen.

Voorzieningen

Er zijn vooral zorgen over de voorzieningen van stroom en water. Het is onduidelijk wie de aanleg van die voorzieningen gaat betalen. Het verplaatsen van voorzieningen brengt extra kosten met zich mee.

Voorbereiding

De gemeente geeft aan nog geen tekeningen te hebben van de nieuwe situatie. Daarom is het onbekend waar de nieuwe voorzieningen worden aangelegd. Daarnaast is het onbekend waar de kramen naartoe verhuizen.

Gemeenteraad

Volgens de gemeente moet eerst de gemeenteraad beslissen over het plan. Die beslissing is nog niet genomen. Almeerders kregen wel al de mogelijkheid om mee te denken over het nieuwe stadspark aan de Stadhuispromenade.

Comments are closed.