61

Podcast: Gesprek met Gert Bremer en het laatste nieuws

Dit keer in de 1Almere-podcast:

  • Scholieren bezoeken Flevoziekenhuis
  • Burgemeester sluit twee bedrijven voor de duur van twee weken
  • Directeur Windesheim Flevoland stapt over naar Aeres
  • Burgemeester sluit Club 26Twelve voor zes maanden
  • GGD doet onderzoek naar de gezondheid van Almeerders

Interview

Onze collega’s in Bloemendaal maakten een interview dat ook interessant is voor ons als Almeerders. Presentator Sytze de Vries sprak met Gert Bremer. Bremer studeerde muziek in Utrecht en was jarenlang als redacteur godsdienstige programma’s verbonden aan de KRO/RKK. Van 2006 tot 2017 woonde hij als monnik van de Cisterciënser Abdij Maria Toevlucht in Zundert.
Eind februari 2017 treedt hij uit de orde en verlaat hij de abdij. Hij wordt Vrijwilliger bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Daar vindt hij een maatschappelijk betrokken groep met pensionado’s waar hij nog iets nieuws kan leren, want, zo zegt Bremer: “Je moet je blijven ontwikkelen en verder groeien in vrijheid – tot hoog in je grijsheid – naar de voleinding van je leven en naar wat daarna zal zijn.

Dit vind je misschien ook interessant