53

Scholieren bezoeken Flevoziekenhuis

Afgelopen week bezochten ongeveer 50 scholieren van onder andere middelbare scholen in Almere het Flevoziekenhuis. Onder het motto: “Helden in de zorg” leren de leerlingen over opleidingen en beroepen binnen de zorg.

Enthousiast

“Het Flevoziekenhuis vindt het belangrijk om scholieren een goed beeld te geven van de vele beroepen in het ziekenhuis en hun op deze manier te helpen bij het maken van een beroepskeuze. De scholieren hebben kennis gemaakt met 15 afdelingen. Enthousiaste medewerkers vertelden met over hun vak en opleiding. De scholieren gingen ook zelf aan de slag: het analyseren van een gebroken enkel, een patiënt klaarmaken voor de OK, bloedprikken op een kunstarm, het verwijderen van een poliep in de dikke darm, etc”, vertelt een woordvoerder van het Flevoziekenhuis online.

Vaker

De volgende ”Helden in de zorg experience” zal plaatsvinden op woensdag 13 maart 2019. Speciaal voor vmbo scholieren zal er op woensdag 13 februari een doe dag georganiseerd worden in het ziekenhuis.

Dit vind je misschien ook interessant