55

Burgemeester sluit Club 26Twelve voor zes maanden

Sinds gisteren heeft burgemeester Franc Weerwind Club 26Twelve aan de Grote Markt voor een periode van zes maanden gesloten. De burgemeester heeft het besluit genomen naar aanleiding van ernstige incidenten die zich in september 2018 hebben voorgedaan in en rondom de club. Dat meldt de gemeente Almere in een persbericht.

Incidenten

“In april moest de club haar deuren ook al sluiten. Naar aanleiding van deze sluiting hebben de ondernemers van de club maatregelen getroffen, die de veiligheid van bezoekers in en rondom de club moesten waarborgen. Door de getroffen maatregelen en de gemaakte afspraken, heeft de burgemeester toen besloten dat voortzetting van de sluiting niet langer was vereist. Daarna hebben zich echter nieuwe incidenten voorgedaan en zijn de gemaakte afspraken niet volledig nagekomen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Vuurwerkincident

Op 29 september werd er zwaar vuurwerk de club in gegooid. Sindsdien is nader onderzoek gedaan naar de aard en toedracht van het incident. In het onderzoek is ook een eerder geweldsincident in september en de naleving van de gemaakte afspraken meegenomen. “Na alle belangen goed te hebben afgewogen en advies te hebben ingewonnen bij politie en OM, heeft de burgemeester besloten gebruik te maken van zijn bevoegdheid en besloten de club voor zes maanden te sluiten”, zo laat de gemeente weten.

Dit vind je misschien ook interessant