54

Verdacht voorwerp in centrum Almere; gebied weer vrijgegeven

Rond half 1 werd er een verdacht object aangetroffen bij de ingang van de tunnel op de Hospitaaldreef. Het object leek op een explosief. De omgeving werd ruim afgezet. Inmiddels is het gebied weer vrijgegeven.

Ontruiming

De tunnel werd voor al het verkeer afgesloten. Op de wegen in en rond het centrum stonden lange files. Het busverkeer van en naar het Centrum was door de ontruiming gestremd. Dat meldt HV-Almere.

Evacuatie

Bewoners en medewerkers van winkels werden geëvacueerd. De gemeente heeft de Burgerzaal opengesteld voor geëvacueerden.

EOD

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft inmiddels onderzoek gedaan. “Het verdachte pakketje in Almere is onderzocht door de EOD. Er blijkt geen sprake van een explosief te zijn. “We doen onderzoek naar de herkomst. De afzetting wordt opgeheven en de wegen worden vrijgegeven”, zo laat de politie weten.

 

Dit vind je misschien ook interessant