In ‘Ondertussen in Almere’ lees je kleine nieuwtjes uit jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in de stad.

Vandaag in deze rubriek:

  • Woninginbraak; horloges buitgemaakt
  • Diverse meldingen van babbeltrucs en Irish Travellers in Almere Buiten
  • Gezond bakken op het Echnaton

Gestolen horloges

Het Woninginbrakenteam van de politie heeft twee foto’s die zij graag willen delen. “Het zijn horloges, die vermoedelijk van een woninginbraak afkomstig zijn”, zo laat de politie weten op Facebook. Herkent u één of meerdere van deze horloges? Laat dit dan weten door te bellen naar 0900-8844 en vraag naar het woninginbrakenteam Flevoland.

Babbeltruc en Irish Travellers

In Almere Buiten komen er steeds meer meldingen binnen van babbeltrucs. Dat meldt de politie op Facebook. “In deze gevallen komen onbekende personen aan de deur met een smoes waarbij het doel is om binnen te komen in de woning”, vertelt een woordvoerder. De politie roept op om niet in zee te gaan met deze mensen en uit te kijken. Bij verdachte situaties kan er altijd contact worden opgenomen via 0900-8844. In geval van nood kan er gebeld worden met 112.

De laatste tijd zijn er ook weer Irish Travellers actief. Het gaat daarbij om malafide klusjesmannen. Er komen diverse meldingen uit de Regenboogbuurt binnen bij de politie. De klusjesmannen gaan de deuren langs en bieden aan om klusjes te doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het schoonmaken van de dakgoten, werk in de tuin of reparaties aan het dak. Volgens de politie is er al iemand opgelicht door de mannen. De politie wil het graag horen als er ergens Irish Travellers in de wijk actief zijn.

Gezond bakken

Bij het Echnaton wordt er gezond gebakken in de keuken. Op dit moment vindt daar de voorronde plaats van ‘Heel Almere Bakt (Gezond)’. Echnaton FM maakte er een video van.

Comments are closed.