67

GGD doet onderzoek naar de gezondheid van Almeerders

De GGD voert een onderzoek uit naar de gezondheid van Almeerders. Drieduizend huishoudens hebben een vragenlijst ontvangen. “Onderwerpen die onder meer aan de orde komen, zijn leefstijl, mentaal welbevinden, beweging, beperkingen en gebruik van middelen”, aldus een woordvoerder.

Belangrijk

“De vragenlijst invullen is belangrijk, want hiermee krijgt de GGD een goed beeld van de gezondheid en de leefgewoonten van de inwoners boven de 19 jaar. Met de uitkomsten ervan adviseert de GGD de gemeente Almere over gezondheid”, aldus de GGD.

Publieke gezondheid

GGD Flevoland is de publieke gezondheidsdienst en verantwoordelijk voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid van alle inwoners. De organisatie verzamelt gegevens over verschillende gezondheidsthema’s en publiceren hier regelmatig over.

Dit vind je misschien ook interessant