63

Dit weekend laatste kans om te stemmen op favoriete Weerwater-brug

Dit weekend kunnen Almeerders voor het laatst hun stem uitbrengen op het favoriete ontwerp voor de Weerwater-brug. Sinds 29 september kon er online gestemd worden op het favoriete ontwerp. Dit kan nog tot en met 21 oktober. Een grote groep Almeerders heeft al een stem uitgebracht, waaronder veel Almeerders uit de Filmwijk die met de komst van de brug een ander uitzicht krijgen.

Laatste kans

Naast dat het dit weekend de laatste kans is om op ontwerp A of B te stemmen, wordt vandaag ook het laatste deel uitgezonden van de reportage over de Weerwater-brug. In 1Almere 1Minuut wordt vandaag de vraag beantwoord over duurzaamheid. Zal de gemeente in de toekomst opnieuw inwoners raadplegen om een keuze te maken voor nieuwe bouwwerken in de stad? En wordt Almere wel degelijk zo duurzaam? In deze aflevering is er uiteraard ook aandacht voor het actuele Almeerse nieuws.

Zondag

Op zondag wordt de stembus voor de brug gesloten. Op die dag kun je ook luisteren naar de 1Almere-podcast. Het zal nog niet gelijk bekend zijn welk ontwerp heeft gewonnen. Daarom is er in de podcast vooral aandacht voor het andere Almeerse nieuws. Daarnaast kun je luisteren naar een gesprek tussen Sytze de Vries en Gert Bremer. Bremer studeerde muziek in Utrecht en was jarenlang als redacteur ‘godsdienstige programma’s’ verbonden aan de KRO/RKK. Het gaat onder andere over het katholiek geloof dat ook in Almere nog steeds levendig lijkt.

Dit vind je misschien ook interessant