65

Collegepartijen verzetten zich tegen extra uitgave Floriade

De VVD en ChristenUnie willen nu nog geen extra geld uitgeven aan de Floriade. Dat werd donderdagavond bekend tijdens de Algemene Beschouwingen op het stadhuis. Beide partijen hebben een motie ingediend.

Kritiek

De Floriadewijk gaat ruim 7 miljoen euro extra kosten. Ook komt er minder sociale woningbouw dan gepland. Oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben forse kritiek geuit. Leefbaar Almere zegt dat er sprake is van een kansloze deal met projectontwikkelaar Amvest. De SP zegt niet akkoord te gaan met het plan om nog eens 7 miljoen euro extra in de Floriade te steken.

Wethouder

Floriade-wethouder Loes Ypma (PvdA) heeft begripvol gereageerd. De motie wordt naar verwachting op 1 november besproken met de wethouder en de raad. De besluitvorming over de Programmabegroting 2019 vindt naar verwachting plaats op 8 november.

Dit vind je misschien ook interessant