Vandaag buigt de rechter in Utrecht zich over het kort geding dat kinderdagverblijf ‘Het Kinderstraatje’ uit de Parkwijk heeft aangespannen tegen minister Cora van Nieuwenhuizen. Het kinderdagverblijf wil afdwingen dat de Stint weer op de openbare weg mag rijden.

Onzorgvuldig

Het besluit om alle Stints onmiddellijk van de weg te halen is ‘te kort door de bocht’, aldus jurist Werner van Bentem. Volgens Het Kinderstraatje is er door het ministerie onvoldoende rekening gehouden met de belangen van mensen en organisaties.

Onderzoek

Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat er twijfels zijn over de constructie. Volgens ILT kunnen stroomkabels loslaten door oververhitting of als de zogeheten gasveer afbreekt. Doordat de handrem niet krachtig genoeg is, kan het gebeuren dat het onmogelijk wordt om op tijd te remmen.

Jurist Werner van Bentem zegt dat het onderzoek nog niet kan aantonen dat er iets mis is met alle Stints. De minister liet eerder weten dat zij vindt dat het besluit wel zorgvuldig genomen is.

Comments are closed.