De hond die een 6-jarig meisje verwondde is terug bij de eigenaar. De politie nam de Amerikaanse Akita tijdelijk in beslag, maar heeft het dier weer terug gebracht naar het baasje. De hond was al eerder betrokken bij een bijtincident. Het is niet de eerste keer dat de politie na bijtincidenten met honden geen maatregelen neemt.

Eerdere waarschuwingen

Eerder waarschuwde een buurtbewoner in de Staatsliedenwijk voor een andere levensgevaarlijke hond. In die wijk werd de hond van een 8-jarig meisje aangevallen. De politie zou toen ook op de hoogte zijn geweest van het voorval. Volgens de buurtbewoner vond de politie het niet nodig de hond in beslag te nemen of in te laten slapen.

Muilkorf

Volgens de politie is de hond van het bijtincident met het 6-jarig meisje teruggeven onder voorwaarden. Zo mag de eigenaar de hond alleen met een muilkorf en aangelijnd uitlaten. Ook mag het dier alleen door een volwassene worden uitgelaten. Wie de eigenaar daarin gaat controleren, is onbekend.

Hechtingen

Het 6-jarige meisje raakte bij het bijtincident gewond aan haar gezicht. Zij moest worden gehecht door een plastisch chirurg en heeft een behoorlijk litteken op haar gezicht. Naar omstandigheden gaat het goed met haar.

Comments are closed.