62

Notulen Floriade niet openbaar

De notulen van de Floriade worden niet openbaar voor raadsleden. Dat meldt het stadsbestuur. Volgens raadsleden geven de notulen waarschijnlijk meer duidelijkheid rondom het vertrek van leden van de raad van commissarissen.

Besloten

Het college was in eerste instantie niet van plan om de notulen openbaar te maken. Burgemeester Franc Weerwind gaf aan dat het om een vergadering van een besloten vennootschap gaat. De stukken hoeven dan niet verplicht openbaar gemaakt te worden. Op aandringen van de raadsleden heeft de burgemeester alsnog geprobeerd om notulen van Floriade B.V. aan de raad beschikbaar te stellen.

Opeisen

De burgemeester is niet van plan om de notulen op te eisen. “Dat kan alleen als er een vermoeden is dat informatie wordt achtergehouden of dat het onvolledig is”, aldus de burgemeester tegen de regionale omroep. De PVV is het er niet mee eens:

Extra kosten

De Floriadewijk gaat ruim 7 miljoen euro extra kosten. Ook komt er minder sociale woningbouw dan gepland. Oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben forse kritiek geuit.

Dit vind je misschien ook interessant