60

Nieuwe woontoren in centrum zorgt voor onrust

Er is veel kritiek op de plannen van de gemeente om een nieuwe woontoren te bouwen in het centrum van de stad. De woontoren wordt 60 meter hoog en bestaat uit ongeveer 150 appartementen. Het gebouw komt naast het stadhuis en gebouw De Voetnoot te staan. De plek waar het gebouw moet komen, is nu nog een parkeerplaats.

Uitzicht

Eigenaren van bedrijven en organisaties in gebouw De Voetnoot vrezen dat het uitzicht verdwijnt. De eigenaren vinden dat de bebouwing te dicht op de al bestaande gebouwen komt te staan. Projectontwikkelaar Felix Sanders zegt dat het geen probleem is om de gebouwen dicht naast elkaar te bouwen. Hij laat weten dat de bouw nodig is, omdat met name jongeren op zoek zijn naar een eigen woonplek.

Appartementen

Dinsdagavond werden de plannen gepresenteerd. Daarbij werd niet duidelijk hoeveel er betaald moet worden voor de appartementen.

Ondernemers begrijpen niet waarom de appartementen in het centrum gerealiseerd moeten worden. “In de Oostvaardersbuurt en Poort is er veel meer ruimte”.

Dit vind je misschien ook interessant