57

Gemeente vervangt bomen in bossen en parken

De gemeente Almere gaat bomen in bossen en parken vervangen. “In de bossen van Almere staan zieke essen en oude populieren. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. Daarom gaan we de bomen vervangen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Essentaksterfte

“Veel essen in Almere hebben Essentaksterfte, een boomziekte waarbij de takken kunnen breken en de boom uiteindelijk sterft. Ook bij oude populieren kunnen grote takken afbreken. Deze boomsoort wordt zwakker naarmate hij ouder wordt. Uiteraard willen we voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. Daarom vervangen we de zieke essen en oude populieren in bossen door nieuwe bomen”, zo laat de gemeente weten.

Plan

Vanaf morgen wordt er in heel Almere gestart met het verwijderen van kleine groepjes bomen in de bossen. Later dit jaar start de gemeente met het vervangen van grote groepen bomen.

Kaal

Als de bomen weg zijn, blijft het niet kaal. Er worden nieuwe bomen en planten geplaatst: “Voor de populieren komen nieuwe exemplaren terug. De essen vervangen we door verschillende soorten loofbomen zoals eiken, lindes, iepen en beuken. Daarnaast hebben we aandacht voor de bosranden. Daar planten we besdragende struiken, die aantrekkelijk zijn voor vogels”, aldus de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant