54

Brandoefening in seniorencomplex

Vandaag houdt de brandweer een grote brandoefening in een seniorencomplex aan het C. van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt. Tientallen senioren doen op eigen initiatief mee aan de oefening. Zij vinden het belangrijk, want voor ouderen is het vaak lastig om snel de weg naar buiten te vinden.

Materiaal

Twee tankautospuiten en een hoogwerker zullen gebruikt worden bij de oefening. Met rookkanonnen en knetterbakken moet de oefening nog realistischer worden. De brandweer zal de ‘brand’ op de zesde etage blussen. Daarbij zullen 61 woningen ontruimd worden.

Ymere

Woningbouwcorporatie Ymere heeft samen met de bewoners de brandoefening georganiseerd. Ook de woningcorporatie vindt het belangrijk dat bewoners weten wat zij moeten doen in geval van brand.
Na de oefening zal er een evaluatie plaatsvinden. Volgens de woningcorporatie zal er vaker geoefend worden, ook in andere complexen in de stad.

Brand

Een paar weken geleden brak er brand uit in een woning tegenover het seniorencomplex. Daarbij raakten twee mensen gewond. Die brand is één van de aanleidingen geweest om vandaag te oefenen.

Dit vind je misschien ook interessant