Vorige week gaf burgemeester Franc Weerwind officieel het startsein voor het ‘Donkere Dagen Offensief’. Dat deed hij tijdens de week van de veiligheid. Met de aanvang van de donkere dagen in de herfst en winter wordt extra gekeken naar de veiligheid in de wijk. Terwijl het buiten steeds eerder donker wordt, groeit het aantal inbraken. Doet de politie in onze stad er voldoende aan om inbraken te voorkomen?

[poll id=”33″]

Onveilig

”Met name in de maanden oktober tot maart blijkt het aantal woninginbraken te stijgen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. ”Inbrekers zien ‘s avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er meer gelegenheid is voor inbrekers om ongestoord hun slag te slaan”. De gemeente vindt het daarom belangrijk dat er in deze periode extra wordt ingezet op inbraakpreventie.

Ook online is het goed om voorbereid te zijn op cybercrime.

Comments are closed.