62

De Schoor: Aanpak seksuele weerbaarheid Almeerse jongens succesvol

Bij Welzijnsorganisatie De Schoor in Almere wordt met succes gewerkt aan de seksuele weerbaarheid van jongens. Dat meldt de welzijnsorganisatie. Programma’s als ‘LEFgozers’ en ‘Ik ben van mij’ dragen daaraan bij. “Beide interactieve programma’s sluiten goed aan bij de belevingswereld van de jongens. De aanpak van De Schoor past ook goed bij de ambities van de gemeente Almere”, zo schrijft De Schoor online.

Interactief

Er wordt vaak op een interactieve manier gewerkt. Jongens maken samen graffitiwerken, quizjes of raps. Dat interactieve werken, is volgens Frieda erg geschikt voor deze jonge doelgroep waarin ook een groot aandeel jongens zit met een licht verstandelijke beperking. Frieda de Groot is teamleider jongeren bij De Schoor. “Zeg bijvoorbeeld nooit tegen jongens dat ze nu een middag met LEFgozers gaan werken. Dat slaat helemaal niet aan. Wat wel bij ze aanslaat is het materiaal van LEFgozers. Vooral de foto’s helpen goed om de jongens iets te laten vertellen over hun eigen gedrag en keuzes”, aldus De Groot.

Constructief

De Schoor werkt constructief samen met onder meer de politie, het onderwijs, zorginstellingen, de maatschappelijke opvang, de verslavingszorg en de gemeente Almere. De aanpak is effectief volgens De Groot: “We zien duidelijke veranderingen bij de kerngroep van jongeren die we begeleiden”.

Verhaal

Frieda de Groot vertelt haar verhaal over de aanpak van seksuele weerbaarheid van Almeerse jongens uitgebreid op de website van De Schoor.

Foto

LEFgozers van Stichting Rutgers. Bron: Stichting Rutgers.

Dit vind je misschien ook interessant