61

Weekendoverzicht: Camping Waterhout, Busplein en Club 26Twelve

Wat gebeurde er afgelopen weekend in jouw buurt? Lees het hieronder in het weekendoverzicht met nieuws uit Almere.

Camping Waterhout

Zondag heeft camping Waterhout voorgoed de locatie aan het Weerwater verlaten. Om 12.00 uur vertrokken de laatste camping gasten. Vanwege de komst van de Floriade verhuist de camping naar Schateiland bij de Noorderplassen. “Jammer dat het weggaat. Het ziet er juist zo mooi uit met die dikke oude bomen”, zegt één van de gasten tegen de regionale omroep. “Misschien komen we volgend jaar kijken op de nieuwe locatie.”

Explosief op Busplein

Zaterdagavond is het Busplein afgezet vanwege een mogelijk explosief. Het plein werd in een straal van 50 meter afgezet. Na onderzoek bleek het om een nep-explosief te gaan. Het is onduidelijk wie het nep-explosief heeft neergelegd. Zowel de treinen als bussen konden blijven rijden.

Dienstverlening gemeente Almere

Het is slecht gesteld met de dienstverlening van de gemeente Almere. Dat blijkt uit de Rapportage dienstverlening gemeente Almere 2017. Inwoners en ondernemers die de gemeente bellen, geven lage cijfers als het gaat om klanttevredenheid. Vrijwel iedere afdeling scoorde onder de norm. Over burgerzaken aan de balie of telefoon zijn de inwoners en ondernemers wel tevreden.

Club 26Twelve langer dicht

Club 26Twelve zou eigenlijk zaterdag de deuren hebben geopend. Toch blijft de club een week langer dicht. Dat meldt de eigenaar van de club. Een paar weken geleden werd Club 26Twelve door de burgemeester gesloten, omdat de veiligheid niet te garanderen was. Eerder werd er namelijk zwaar vuurwerk naar binnen gegooid.

Het is niet de eerste keer dat de club werd gesloten vanwege een geweldincident. ”Als er opnieuw een incident plaatsvindt, zal de club definitief gesloten worden”, aldus burgemeester Franc Weerwind.

Dit vind je misschien ook interessant