Tijdens de herfstvakantie krijgen Almeerse kinderen de kans om hun sportpassie te ontdekken. Op donderdag 25 oktober organiseert het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) de Sportexperience voor kinderen van 10 tot 14 jaar. In het Topsportcentrum in Almere Poort maken de kinderen kennis met diverse clinics.

Online

Eerst ontdekken ze via een online test wat zij leuk vinden om te doen. Vervolgens maken ze via clinics kennis met verschillende sporten én doen ze een test om uit te vinden waar ze goed in zijn. Aansluitend kunnen de kinderen via een aantal proeflessen bij één van de aangesloten sportverenigingen intensiever kennismaken met de sport die het beste bij hen past.

Meer sporten is gezond

“We willen zoveel mogelijk Almeerse kinderen aan het sporten krijgen”, zegt wethouder Jaap Lodders (Sport). ”Sport draagt op allerlei manieren bij aan hun ontwikkeling: gezondheid, zelfvertrouwen, sociale ontwikkeling. Het unieke aan deze dag is dat we hierbij een combinatie maken van dat wat ze leuk vinden én dat waar ze goed in zijn. Ieder kind heeft talent en het is de moeite waard als ze dat ook echt tot bloei kunnen brengen.”

Organisaties

Rabobank Almere is één van de sponsoren van het evenement. “Omdat dit op meerdere manieren bij de Rabobank past”, legt Monique van de Wakker, directeur Particulieren uit. “Allereerst zet de bank graag extra stappen voor de verenigingen in de stad, en op deze dag zullen daar heel wat van aanwezig zijn. Jongeren die een sport tijdens de Sportexperience hebben ‘ontdekt’, kunnen bovendien ook nog een of meerdere proeflessen bij de betreffende vereniging volgen. Daarnaast vinden we het als bank belangrijk dat mensen sporten. Sport is gezond, het brengt mensen bij elkaar en brengt je op alle mogelijke manieren in beweging.”

Ook andere organisaties steunen het project waaronder De Schoor, Sportservice Flevoland, Almeerse Scholengroep, Prisma en MBO College Poort Sport & Bewegen.

Comments are closed.