64

“Concept woonwijk Oosterwold werkt niet”

De ontwikkeling van woonwijk Oosterwold verloopt niet volgens plan. Dat meldt Omroep Flevoland. Bewoners moeten in de wijk zoveel mogelijk zelf regelen, maar de gemeente ontdekt dat het idee niet werkt. Wijkbewoners zijn verantwoordelijk voor de bouw van hun eigen huis, maar ook voor de aanleg van wegen en het zuiveren van het toiletwater.

Lage grondprijs

Doordat bewoners veel zelf moeten regelen, is de grondprijs laag. Dat trekt veel kopers aan. Toch blijkt er een nadeel aan het concept te zitten. Het uit handen geven van dit soort zaken blijkt in de praktijk niet te werken: ”De weinige regels die er zijn, moeten wel gecontroleerd worden. De gemeente had bedacht dat buren elkaar kunnen controleren en bij overtredingen de gemeente zouden inschakelen. Maar de bewoners zijn dat niet van plan en de gemeente denkt nu ook dat dit niet de beste methode is. Hoe het dan wel moet, is onduidelijk”, zo meldt Omroep Flevoland.

Problemen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de problemen in kaart gebracht en een brief aan de gemeenteraad gestuurd. Omroep Flevoland heeft de problemen alvast in kaart gebracht.

Dit vind je misschien ook interessant