59

Podcast: Uit Daan’s platenkoffer van voor de oorlog

Om de twee weken kun je op de website van 1Almere luisteren naar de Podcast van Daan Molenaar. Vandaag laat Daan filmmuziek horen van voor de oorlog. De podcast wordt dit keer mede mogelijk gemaakt door onze collega’s in Bloemendaal.

Artiesten

“Vanaf 1934 zijn er in de vooroorlogse jaren meer dan dertig Nederlandse speelfilms met geluid gemaakt. Met daarin filmsterren als Jopie Koopman, Fien de la Mar, Heintje en Louis Davids, Johannes Heesters, Sylvain Poons, Johan Kaart, Lou Bandy enz. Met liedjes daarin die heden nog bekendheid genieten”, zegt Daan. Maar dat is niet het enige. “Uit de platenkoffer ook nog muziek uit drie Nederlandse speelfilms uit de vijftiger jaren waarmee dit programma besloten wordt. Voor misschien velen een eerste kennismaking. Waarschijnlijk bij één of meer enkelingen waarvan de herinneringen van toen tot leven worden gebracht. Geholpen door de vaak onsterfelijke liedjes gezongen in die films”.

Daan

Daan Molenaar werd geboren in 1941. Na de MULO en een HBS-opleiding kwam hij via diverse baantjes uiteindelijk bij een scholenbureau als administrateur terecht. Hij is al een tijd gepensioneerd, maar maakt vol enthousiasme radioprogramma’s.

 

Dit vind je misschien ook interessant