Tot 21 oktober kunnen Almeerders kiezen tussen twee ontwerpen van de Weerwater-brug. Twee weken geleden ging de digitale stembus open. 1Almere sprak toen met wethouder Loes Ypma.

Komende week zie je het vervolg van het interview met de wethouder. Het gaat dan onder andere over de Floriade, de keuze tussen de twee ontwerpen en uiteraard de Weerwater-brug zelf. Op maandag en woensdag zie je het interview rond 14.00 uur op onze Facebook, het YouTube-kanaal en de website.

In dezelde afleveringen kun je ook kijken naar de headlines van het Almeerse nieuws. Je ziet de headlines bij 1Almere 1Minuut.

Podcast

Zowel vandaag als volgende week zondag kun je luisteren naar de 1Almere Podcast. Vandaag hoor je filmmuziek van voor de oorlog. Volgende week zondag kun je luisteren naar een gesprek tussen Sytze de Vries en Gert Bremer. Bremer studeerde muziek in Utrecht en was jarenlang als redacteur ‘godsdienstige programma’s’ verbonden aan de KRO/RKK. Het gaat onder andere over het katholiek geloof dat ook in Almere nog steeds levendig lijkt.

De afleveringen van de podcast worden mede mogelijk gemaakt door de collega’s in Bloemendaal. Uiteraard zijn de thema’s ook interessant voor ons als Almeerders.

Comments are closed.