Wat gebeurde er deze week in jouw buurt? Lees het hieronder in het weekoverzicht met lokaal nieuws uit Almere. Met in dit weekoverzicht onder andere:

  • Floriade kost 7,6 miljoen euro extra; oppositie reageert
  • Regenboogvlaggen uit voor Coming Out Day
  • Nieuwe directeur bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
  • Gemeente start met pilot vuurwerkvrije zones

Persoon krijgt gebiedsverbod

De burgemeester van Almere heeft de persoon die verdacht wordt van het naar binnen gooien van zwaar vuurwerk bij Club 26Twelve een gebiedsverbod voor de duur van één maand opgelegd. Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september.  ”Het gebiedsverbod houdt in dat de betreffende persoon voor de duur van het verbod niet op de Grote Markt te Almere mag komen”.

Pieter Baan Centrum in Almere geopend

Maandagmiddag is het Pieter Baan Centrum in Almere geopend. Het centrum is in september van Utrecht naar Almere verhuisd. Na bijna 70 jaar in Utrecht verhuisde de forensische observatiekliniek Pieter Baan Centrum op 10 september naar Almere.

‘Donkere Dagen Offensief’

Dinsdagavond om 20.00 uur gaf burgemeester Franc Weerwind het officiële startsein voor het ‘Donkere Dagen Offensief’. Dat deed hij samen met buurtpreventieteams uit de Bloemenbuurt en Faunabuurt. Het ‘Donkere Dagen Offensief’ is onderdeel van de Week van de Veiligheid.

Escape room

Dinsdag werd de raadszaal van Almere eenmalig een escape room voor studenten. Het doel is om jongeren kennis te laten maken met de lokale politiek. Zowel studenten van Windesheim als leerlingen van Het Baken deden mee aan het project. Met het project wil de gemeente Almere politiek voor Almeerse jongeren aantrekkelijker maken.

Vuurwerkvrije zones

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel om een pilot ‘vrijwillige vuurwerkvrije zones’ te starten. Deze pilot zal lopen naast de maatregelen die elk jaar al worden getroffen tijdens de jaarwisseling. De pilot is een bewonersinitiatief. Bewoners maken afspraken met elkaar over het afsteken van vuurwerk in hun straat, hofje, pleintje of park.

[poll id=”32″]

Nieuwe directeur

Adriana Strating is de nieuwe directeur van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Per 1 november volgt zij Jeroen van de Wiel op. Momenteel is Strating zakelijk directeur van het architectuurmuseum Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Coming Out Day – 11 oktober

160 gemeenten, provincies en ministeries deden donderdag mee aan de Coming Out Day. Op veel overheidsgebouwen hangen regenboogvlaggen. Ook in Almere. Wethouder Jerzy Soetekouw heeft vanmorgen de regenboogvlag op het Stadhuis gehesen.

Floriadeverlies

Donderdagavond heeft de gemeenteraad gedebatteerd over de Floriade. Een groot deel van de raadsleden gaf aan dat zij de notulen van Floriade B.V. in willen zien. Volgens de raadsleden geven de notulen waarschijnlijk meer duidelijkheid rondom het vertrek van leden van de raad van commissarissen.

 

Comments are closed.