64

Drie stellingen: vuurwerk, scheiden en duurzaamheid

Vandaag in ‘De drie van Almere’ drie stellingen over onderwerpen die spelen in de stad. Wat is jouw mening over de vuurwerkvrije zones, echtscheidingen en duurzaamheid?

Vuurwerkvrije zones

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel om een pilot ‘vrijwillige vuurwerkvrije zones’ te starten. Deze pilot zal lopen naast de maatregelen die elk jaar al worden getroffen tijdens de jaarwisseling. Wat vind jij? Is het daadwerkelijk een goed plan?

Op deze poll kan niet meer gestemd worden. De uitslag is te bekijken aan het eind van onderstaande video.

Echtscheidingen

Het aantal echtscheidingen bij gezinnen met minderjarige kinderen is, evenals het totaal aantal echtscheidingen, in 2017 opnieuw gedaald. ”In 2017 waren er 18.178 echtscheidingen waarbij minderjarige kinderen betrokken waren. In 2016 ging het om ruim 18.500 echtscheidingen”, zegt het Nederlands Jeugdinstituut. Toch zijn er nog vele gezinnen waar kinderen te maken hebben met echtscheidingen. Gemeenten zijn kleinschaliger en kunnen er makkelijker bovenop zitten. Is het daarom niet aan gemeenten om het aantal echtscheidingen te ontmoedigen?

[poll id=”31″]

Duurzaamheid

Tenslotte een vraag over duurzaamheid. Hoe duurzaam ben jij als Almeerder?

[poll id=”4″]

Dit vind je misschien ook interessant