57

12 oktober 1Minuut: De headlines van het Almeerse nieuws

Vandaag in 1Almere 1Minuut een overzicht van de headlines van het Almeerse nieuws. Je hoort onder andere meer over:

  • Het debat over het Floriadeverlies
  • Politiecontroles bij de A6
  • Benefietconcert voor slachtoffers in Sulawesi
  • Huizenbouw in bos bij Pampushout

Maandag

Aanstaande maandag een gesprek met wethouder Loes Ypma over de Floriade en de Weerwater-brug. De afgelopen weken konden inwoners van Almere stemmen op hun favoriete ontwerp voor een nieuwe brug. Tot eind volgende week is dat nog mogelijk.
De brug wordt onderdeel van het rondje weerwater en is de toegang tot de toekomstige Floriadewijk. De wethouder vertelt over de ontwerpen, de verkiezing en waarom de gemeente deze verkiezing organiseert.

De nieuwe aflevering van 1Almere 1Minuut zie je vanaf aanstaande maandagmiddag. De uitzending is te bekijken via deze site en op ons YouTube-kanaal.

Podcast

Een dag eerder kun je luisteren naar een nieuwe podcast. Daan Molenaar laat je weer boeiende muziek horen.

Vanaf 1934 zijn er in de vooroorlogse jaren meer dan dertig Nederlandse speelfilms met geluid gemaakt. Met daarin filmsterren als Jopie Koopman, Fien de la Mar, Heintje en Louis Davids, Johannes Heesters, Sylvain Poons, Johan Kaart, Lou Bandy enz. Met liedjes daarin die heden nog bekendheid genieten. Zondag hoor je meer. In diezelfde uitzending ook aandacht voor het laatste Almeerse nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant