54

Wat vind jij: ‘Het is goed dat er in Almere vuurwerkvrije zones komen’

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel om een pilot ‘vrijwillige vuurwerkvrije zones’ te starten. Deze pilot zal lopen naast de maatregelen die elk jaar al worden getroffen tijdens de jaarwisseling. Wat vind jij? Is het daadwerkelijk een goed plan?

Op deze poll kan niet meer gestemd worden. De uitslag is te bekijken aan het eind van onderstaande video.

Schade

Jaarlijks wordt er in Almere veel schade aangericht door (illegaal) vuurwerk. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaf aan dat de oudejaarsnacht een gevaarlijke nacht is. ”Om de veiligheid tijdens de jaarwisseling te vergroten, moet vuurwerk verboden worden dat veel letsel veroorzaakt. Het gaat bijvoorbeeld om vuurpijlen. Datzelfde geldt voor vuurwerk dat uitnodigt tot gevaarlijk gedrag en overlast geeft, zoals vuurwerk dat enkel is ontworpen om een knaleffect te creëren”, zo liet de raad weten in het landelijk rapport ‘Veiligheidsrisico’s jaarwisseling’.

Dit vind je misschien ook interessant