Tegen alle landelijke trends in, stijgt de populariteit van de katholieke kerk in Almere. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Sint Bonifatius-parochie laat daarom een nieuwe locatie bouwen. Volgens Pastoor Koppers hoeven bewoners op de nieuwe locatie niet bang te zijn voor parkeeroverlast en klokgebeier. De kerk krijgt een grote parkeerplaats en voorlopig geen toren.

Uitschrijvingen

De uitstroom in de Almeerse parochie is hevig. De pastoor vermoedt dat het komt door onder andere de misbruikschandalen. Toch is de instroom groter.

Toestroom

‘De groei van de Katholieke Kerk in de stad komt vooral door de toestroom van mensen uit verschillende landen’, zo zegt Koppers tegen het AD. ”De groei zit ‘m vooral in Polen, Surinamers, Afrikanen en Aziaten. Zo eerlijk moet ik ook zijn. Onder Nederlanders neemt de belangstelling voor het katholieke geloof sterk af, ook hier in Almere.”

Locatie

De nieuwe kerk komt in de Muziekwijk op de hoek van de Contrabasweg en de Youri Egorovweg. Aan de plannen voor de nieuwe locatie wordt al een paar jaar gewerkt.
De bouw wordt grotendeels bekostigd door de parochie zelf. ”Hoe serieus de bouwplannen ook zijn, het is een kwestie van de lange adem: de Nederlandse katholieken hebben vrijwel geen cent over”, aldus Koppers.

Kerktoren

Vooralsnog krijgt de kerk geen kerktoren. De parochie houdt er wel geld voor achter de hand. Het gebouw krijgt een hoog middenschip met twee zijschepen. De kerk biedt plaats aan 400 kerkgangers. ”Kunst hebben we overgenomen uit de Sint Willibrordkerk in Almelo, die gesloopt moest worden. Een frater maakt voor ons de attributen”.

Artikel

Het Algemeen Dagblad heeft uitgebreid gesproken met de Almeerse pastor Koppers. Op de website van het AD is het hele artikel te bekijken.

Comments are closed.