Wat gebeurde er vandaag, donderdag 11 oktober 2018, in Almere? Bekijk hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Treinverkeer

Het treinverkeer komt weer op gang. Eerder vandaag reden er geen treinen tussen Almere en Lelystad. Dit kwam door een aanrijding met een persoon in de buurt van station Parkwijk. Door de aanrijding had het treinverkeer begin van de avond nog te maken met vertragingen. De sprinter van Utrecht naar Almere reed niet. In de ochtend had het treinverkeer ook te maken met een verstoring. Dat kwam door een defecte trein tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders.

LeasePlan niet naar de beurs

Het Almeerse bedrijf LeasePlan gaat toch niet naar de beurs. Vorige week kondigde LeasePlan aan naar de beurs in Amsterdam en Brussel te willen gaan. Het bedrijf neemt die stap toch niet, vanwege slechte omstandigheden op de aandelenmarkten.

Gekanteld busje

Op de A6 heeft een gekanteld busje begin van de middag een file veroorzaakt. Het ongeval gebeurde bij de Hollandse Brug. Twee rijstroken, in de richting van Lelystad, werden afgesloten. Het is onduidelijk waarom het busje is gekanteld. Zowel het busje als de vangrail raakte beschadigd. Ook is er een vrachtwagen beschadigd. Er is niets bekend over zwaar gewonden.

Nieuwe Jack & Jones

Het Deense fashionlabel Jack & Jones opent eind dit jaar een nieuwe winkel in het centrum van Almere. De winkel vestigt zich aan de Stationsstraat 23 in het centrum. De nieuwe Jack & Jones heeft een vloeroppervlak van circa 195 m2 op de begane grond.

Coming Out Day

160 gemeenten, provincies en ministeries doen vandaag mee aan de Coming Out Day. Op veel overheidsgebouwen hangen regenboogvlaggen, ook in Almere. Wethouder Jerzy Soetekouw heeft vanmorgen de regenboogvlag op het Stadhuis gehesen.

Niet alleen overheidsgebouwen doen mee. Ook bij Stichting De Schoor hangt de regenboogvlag uit.

Comments are closed.