57

Terugblik: Modderrun was een succes

Dit weekend vond de Modderrun plaats bij De Kemphaan. Meer dan 1200 deelnemers deden mee aan het evenement.

Scholieren en families

Op vrijdag 5 oktober organiseerde Stad & Natuur de eerste editie van de scholierenrun met 160 deelnemers. Op zondag 7 oktober werd er om 10 uur gestart met zo’n 50 gehandicapte sporters en hun families waarna het parcours vanaf 11 uur bestormd werd door meer dan 1000 deelnemers van families met kinderen.

Modder

Het parcours ging dwars door de bossen van het Almeerderhout en was 3 km, waarbij de deelnemers door/onder/over 14 obstakels moesten klimmen en klauteren. En alleen samen lukte het om de obstakels te trotseren. Er moest geklommen worden in touwen, van een glijbaan geroetsjt en door gitzwarte moddersloten gebanjerd worden. Als prijs kregen alle deelnemers een Modderrun Almere 2018 armbandje en een mogelijkheid op een warme douche.

Vijfde editie

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Stad & Natuur dit modderfeest op de Kemphaan en net als vorig jaar was de sportieve warming-up van Milton.

Dit vind je misschien ook interessant