52

Raadszaal eenmalig escape room voor studenten

Dinsdag werd de raadszaal van Almere eenmalig een escape room voor studenten. Het doel is om jongeren kennis te laten maken met de lokale politiek.

Windesheim en Het Baken

Zowel studenten van Windesheim als leerlingen van Het Baken deden mee aan het project. De studenten werden opgesloten in de raadszaal en moesten puzzels oplossen. De puzzels bestonden uit vragen over onder andere het groenbeleid en de afstand tot een parkeerautomaat.

Positief

Veel jongeren reageerden positief. “Voor ons als HBO-studenten was het best pittig”, zegt Jasmijn Schemmekes tegen de regionale omroep. ”Het spel heeft mij wel aan het denken gezet. Ik heb het afgelopen jaar niet gestemd bij de gemeenteraadsverkiezingen. Door de escape room ben ik nu van plan om bij de eerstvolgende verkiezingen wel te gaan stemmen”.

Dit vind je misschien ook interessant