57

Ondertussen in Almere: Van het ROC Flevoland tot Avanti

In ‘Ondertussen in Almere’ lees je kleine nieuwtjes uit jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in de stad.

Vandaag in deze rubriek:

  • Mogen ROC-studenten wel op bezoek naar de Moskee?
  • Film ‘Aan Niets Overleden’
  • Kei verplaatst in speeltuin Filmwijk
  • Problemen met in- en uitchecken busvervoer

Moskee

Op Twitter ontstond gisteren wat opschudding, omdat studenten van het ROC Flevoland verplicht op bezoek naar een moskee zouden moeten.

https://twitter.com/DriesseWout/status/1049931206576496646

https://twitter.com/Wegaandiep/status/1049931310679109639

Avanti en de film ‘Aan Niets Overleden’

Gisteren was de culturele organisatie Avanti te gast bij de regionale omroep. ”Vanmiddag even na drie uur waren we te gast bij Omroep Flevoland in de radio-uitzending. We vertelden over het maandprogramma samen met Marielle Schipperen, over Alles is gezondheid en over de film’ Aan Niets Overleden”’. Dat meldt Avanti op Twitter.

Buurt en veiligheid

Gisteren was de aftap van het ‘Donkere Dagen Offensief’. Burgemeester Franc Weerwind verzond een Tweet daarover.

Steen is verplaatst

In de Filmwijk is er op mysterieuze wijze een steen verplaatst. Het gaat om een steen die fietsers het moeilijker moet maken om door de speeltuin te fietsen. Toch heeft iemand het voor elkaar gekregen om de steen te verplaatsen. Eén van de buurtbewoners vraagt zich af wat de bedoeling is.

”Iemand enig idee waarom deze steen is verplaatst op de speelplaats in de Truffautstraat?”, zo vraagt Dave op Facebook.

”In- en uitchecken gaat niet altijd goed”

Op Facebook vertelt Daniëlle dat zij opmerkelijke problemen heeft met het in- en uitchecken in de R-net bussen. ”Ik reis sinds een paar maanden dagelijks van Tussen de Vaarten Zuid naar Gooisekant met de R-net bussen. Nu heb ik de afgelopen weken al 5 keer meegemaakt dat de verkeerde inchecklocatie wordt geregistreerd in de bussen, waardoor ik al verschillende keren veel te hoge tarieven heb moeten betalen. Zo heb ik gister nog 7,34 euro betaald in plaats van 1,93 euro, omdat ik zogenaamd vanaf Bijlmer Arena heb gereisd. Ik heb zojuist een klacht gestuurd naar Keolis”.

Ook andere reizigers geven aan last te hebben van het probleem: Ik stapte uit op Tussen de Vaarten midden. Het bedrag was hoger dan normaal en er stond Stadhuisplein”, zegt Nicole.

Dit vind je misschien ook interessant