56

Gemeente en vereniging Flevofood gaan samenwerken

Donderdag ondertekenen wethouder Loes Ypma en Martin Topper (voorzitter van vereniging Flevofood) een overeenkomst om samen te werken. ”Gemeente Almere wordt de nieuwste netwerkpartner van vereniging Flevofood. De gemeente draagt 2.022 euro bij, een bedrag dat verwijst naar de Floriade in 2022. Hiermee willen we de consumptie en productie van producten uit Flevoland en de regionale voedseleconomie stimuleren”, aldus wethouder Ypma.

Tour

De ondertekening is een onderdeel van de Flevo Food Tour, waarin de ondernemers innovatieve voedselbedrijven bezoeken rond Almere, een programmaonderdeel van de Dutch Agri Food Week (DAFW) Almere. De Tour wordt afgesloten in een stadskas in het centrum van Almere, waar deze week allerlei activiteiten plaatsvinden rond het thema voedsel. Het is voor de tweede keer dat de DAFW programmaonderdelen heeft in Almere.

De ondertekening vindt om 16.00 uur plaats bij Aquagrow in Almere.

Flevofood

Flevofood is een vereniging van en voor voedselbedrijven in Flevoland. De leden zijn actief in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. Deze ‘horizontale’ verbinding is uniek in Nederland, waar bedrijven meestal per beroepsgroep zijn georganiseerd. Door elkaar in de vereniging Flevofood te ontmoeten, kunnen leden een regionale voedselketen vormen en makkelijker samenwerken om ervoor te zorgen dat er veel meer lokaal voedsel gegeten wordt.

 

Dit vind je misschien ook interessant