59

Actueel: Het laatste deel over Space Waste Lab in de KAF

Vandaag vertelt kunstenaar Daan Roosegaarde voor het laatst over het Space Waste Lab in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Je ziet onder andere fragmenten van de voorstelling en tentoonstelling. Ook vertelt burgemeester Franc Weerwind waarom dit project past bij Almere.

In deze aflevering ook vandaag de headlines van het Almeerse nieuws.

Space Waste Lab

”Het Space Waste Lab van Daan Roosegaarde is een levend laboratorium dat ondersteund wordt door ruimte-experts zoals ESA, NASA, studenten en bezoekers. Het Living Lab laat het publiek niet alleen kennismaken met ruimteafval als bedreiging, maar ook als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit.”, zo vertelt Roosegaarde. ”We moeten op een betere manier naar de ruimte kijken. Wat is ruimteafval, hoe kunnen we het opruimen en wat kunnen we ermee? Space Waste is de smog van ons universum.”

Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte

Vrijdag

Dit was het laatste deel over ruimteafval. Vrijdag zie je weer ander nieuws in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Minuut.

Dit vind je misschien ook interessant